Golosaria Monferrato

For several years Tenuta Santa Caterina and the producers of Grazzano Badoglio participate together at the famous exhibition organized by Paolo Massobrio. We are referring to Golosaria Monferrato, a travelling exhibition which this year will take place during the weekend of 7th and 8th April. On this occasion, Tenuta Santa Caterina will open its doors on Sunday, 8th April from 10 a.m. to 6 p.m.: you will be able to taste our wines and admire our particular Infernotto, a typical cellar of Monferrato (Patrimony of UNESCO). In addition, you will have the opportunity to enjoy the hospitality that Grazzano Badoglio and other food and wine producers will have in store for the enthusiasts.

At the same time, there will be two events linked to the wine that has become the emblem of Monferrato: Grignolino. Throughout the weekend, the event organized by the Monferace Association will be held at the Castello di Uviglie. On Saturday and Sunday, it will be possible to taste the historic Grignolini (aged in wooden barrels) of the producers of the Association Monferace. Finally, on Sunday 8th April in Vignale Monferrato the “Grignolino in the World” event will take place in Palazzo Calloria. During the day, the AIS sommeliers will guide you to discover different Grignolini produced in different areas of Monferrato and also in the rest of the world. What are you waiting for? Come and visit us!

Golosaria Monferrato

Da ormai anni, Tenuta Santa Caterina, i produttori di Grazzano Badoglio e il Comune partecipano insieme alla famosa rassegna indetta da Paolo Massobrio. Parliamo di Golosaria Monferrato, una rassegna itinerante, che quest’anno andrà in scena nel weekend del 7-8 aprile. Per l’occasione, Tenuta Santa Caterina aprirà le sue porte domenica 8 aprile, dalle 10.00 alle 18.00: potrete degustare i nostri vini e ammirare il nostro particolare Infernotto, cantina tipica monferrina (Patrimonio dell’UNESCO). Inoltre avrete la possibilità di godere dell’ospitalità che Grazzano Badoglio e gli altri produttori enogastronomici riserveranno agli appassionati.

Contemporaneamente, ci saranno due eventi legati al vino divenuto ormai emblema del Monferrato, il Grignolino. Durante tutto il weekend, si terrà al Castello di Uviglie l’evento organizzato dall’Associazione Monferace. Nelle giornate di sabato e domenica sarà possibile degustare i Grignolini Storici (affinati in botti di legno) delle aziende aderenti all’Associazione Monferace. Infine nella giornata di domenica 8 aprile a Vignale Monferrato, all’interno del Palazzo Calloria, si svolgerà la manifestazione “Grignolino nel mondo”, durante la quale sommelier AIS vi guideranno, tramite un percorso, alla scoperta dei Grignolini prodotti da vari produttori di diverse zone del Monferrato e anche del resto del mondo. Che cosa aspettate? Venite a trovarci!